Leerling- & oudersteunpunt

‘LOS’ is het centrale steunpunt in het samenwerkingsverband voor leerlingen en ouders/verzorgers. Dit steunpunt kent drie functies: informeren en adviseren, steunen & begeleiding bieden en signaleren (luisteren naar en ontwikkelen met de ervaringen van ouders en leerlingen). Wilt u weten wat het samenwerkingsverband doet op deze drie terreinen? Klik dan hier.

Ook is er een brochure voor ouders beschikbaar met vragen en antwoorden over Passend Onderwijs in het VO. Deze brochure is ook beschikbaar in de Engelse taal. Tevens zijn er video’s voor ouders/verzorgers en leerlingen beschikbaar met uitleg over Passend Onderwijs. Deze video’s zijn ook beschikbaar in zes andere talen: Engels, Turks, Arabisch, Pools, Perzisch en Tigrinya.

Het steunpunt ‘LOS’ biedt ook directe contactmogelijkheden. In principe is de school waar de leerling naar toe gaat/wil het aanspreekpunt voor de leerling en de ouder. Maar soms is het verstandig om ook het samenwerkingsverband te betrekken. Dat kan voor leerlingen en ouders op drie manieren:

  1. Direct contact met het Steunpunt ‘LOS’ via steunpunt@swv-vo2001.nl of via het mobiele nummer 06-51 26 29 22 (Annelies Oosterhuis, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag). U kunt hier ook een verzoek doen om met een ervaringsdeskundige in contact te komen of een onafhankelijke ouderondersteuner in te schakelen. Deze ouderondersteuner kan u bijv. terzijde staan in gesprekken met school over Passend Onderwijs.
  2. Middels het beveiligde contactformulier. Via dit formulier kunt u op een veilige manier persoonlijke gegevens delen. Controleer wel altijd of uw browser een beveiligde verbinding heeft met swvweb.nl als u het contactformulier invult.
  3. Via het algemene mailadres van het Expertise- en Consultatieteam van het samenwerkingsverband: ect@swv-vo2001.nl).